Universiteit Maastricht gunt tender aan E-portfolio Scorion

Op 16 november 2020 is via het Europees Tender platform TED bekend gemaakt dat Scorion het nieuwe digitale e-portfolio platform wordt van de Universiteit Maastricht voor de voor de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML).

Uit de publicatie: In meerdere opleidingen van FHML wordt een portfolio gebruikt ter ondersteuning van het leer- en toetsproces. Studenten zijn gekoppeld aan een mentor die hen intensief begeleidt in de ontwikkeling van hun competenties. Het portfolio is daarmee een centraal leer-, begeleidings-, en toetsinstrument. Het digitale portfolio systeem gaat de studenten en medewerkers van de faculteit ondersteunen bij het leer-, begeleidings- en beoordelingsproces, en kan worden toegespitst op de specifieke eisen en wensen van de verschillende opleidingen in de faculteit.

Scorion is een platform voor programmatisch toetsen en leren op de werkplek en wordt ontwikkeld door Parantion Groep B.V., toonaangevend leverancier van e-portfolio’s in Nederland voor het hoger en academisch onderwijs. Het digitaal portfolio is ontwikkeld in nauwe samenwerking met universiteiten om de ontwikkeling van studenten en/of professionals te monitoren. Door de stijgende interesse in programmatisch toetsen wereldwijd is er een sterke toename van het gebruik van Scorion binnen en buiten Nederland, waaronder Zuid-Afrika, Australië, China, Duitsland en België.

Parantion is zeer verheugd met deze gunning, mede omdat de Universiteit Maastricht wereldwijd wordt beschouwd als een van de voorlopers op het gebied van programmatisch toetsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5c5c5c;background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}