Storingen

10 September 2022

Parantion heeft een reputatie van een zeer hoge betrouwbaarheid. De afgelopen 10 jaar is de ‘uptime’ van de systemen nagenoeg 100% geweest. En dat is nog steeds zo.

Alleen sinds een groot onderhoud van enkele weken geleden treden er momenteel af en toe voor ons onverklaarbare piekbelastingen op op onze servers. Het onderhoud was juist bedoeld om de systemen verder te versnellen en te verbeteren, en dat is op zich ook gelukt. Maar heel soms (ongeveer een keer per dag) zien we een vreemde piekbelasting waardoor de systemen in korte tijd overbelast raken en daarmee korte tijd niet of heel traag bereikbaar voor onze gebruikers.

Onze systemen worden 24/7 gemonitord en als een dergelijke piek optreedt, wordt deze direct verholpen, maar het kan zijn dat sommige gebruikers dan even last hebben van een vertraging of dat je even niet kunt inloggen. Het lijkt dan alsof het systeem niet werkt, maar dat is niet het geval. Het is ook niet dat het systeem te weinig capaciteit heeft of overbelast door te veel gebruikers. Het wordt veroorzaakt door een technisch issue in het datacenter.

Neem van ons aan: er wordt zeer hard aan gewerkt om de oorzaak en oplossing te vinden en dat we het ook ontzettend vervelend vinden voor de duizenden gebruikers. Bij deze dan ook onze welgemeende excuses als je er last van hebt of hebt gehad. We kunnen je verzekeren: er gaan geen gegevens verloren en de privacy blijft gewaarborgd. En als je even deze verstoring ervaart, probeer het dan vooral een tijdje later nog een keer. Dan werkt alles weer zoals je gewend bent.

Namens het hele team, dank voor je begrip en we zorgen dat het zo snel mogelijk wordt opgelost.

De directie Parantion Groep B.V.