Rechten bij Rijksuniversiteit Groningen

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Regulier onderwijs

Minder ingewikkeld door ontwikkeling

Een aantal jaar geleden is de Rijksuniversiteit Groningen begonnen met het gebruik van Scorion voor een deel van het vaardighedenonderwijs. Het vaardighedenonderwijs is onderdeel van de opleiding Rechtsgeleerdheid en heeft betrekking op vakken zoals de studentenrechtbank. Hierbij brengen studenten de theorie in praktijk en dit wordt beoordeeld door docenten.

Samen met deze opleiding heeft Parantion de nieuwe module Scorion X ontworpen, om de logistieke kant van het voorbereiden van het vak gemakkelijker te maken. Een belangrijk uitgangspunt hierbij was het volledig ondersteunen van de docenten tijdens het nakijken. Dit nakijkproces is verder geoptimaliseerd in Scorion X.

Voordat Scorion gebruikt werd, was er tijdens het vak weinig zicht op de voortgang van studenten. Uitgeprinte stukken moesten naar docenten gebracht worden en in het geval van een dubbele beoordelaar werd de logistiek al behoorlijk ingewikkeld. Zodra het stuk was beoordeeld, moest dit nog gearchiveerd worden.

Met Scorion zet de opleiding nu voor alle werkgroepen de beoordelingsformulieren klaar en voorziet de opleiding deze van de juiste deadlines. De deadlines kunnen ook altijd (eventueel op individueel niveau) aangepast worden door de opleiding. Studenten koppelen hun product/opdracht aan het beoordelingsformulier en als de deadline verstreken is wordt het product op plagiaat gescand. Vervolgens krijgt de docent een taak om het product te beoordelen, waarbij de docent via een link de plagiaatscore kan inzien.

Een formulier wordt altijd verstuurd naar de docent, ook als er geen product gekoppeld is. Zo heeft de docent vanuit zijn takenlijst direct zicht op studenten die achterlopen. Een eventuele tweede beoordelaar krijgt automatisch een taak als de eerste beoordelaar zijn beoordeling heeft afgerond. Zo heeft de vakcoördinator op verschillende manieren inzicht in de voortgang van studenten.

Daarnaast kan de docent tijdens het nakijken, de gegeven beoordelingen van de studenten vergelijken. Ook is het mogelijk om in alle gekoppelde producten/opdrachten die de docent moet nakijken in één keer te downloaden, wat het nakijken makkelijker maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *