Terugblik Scorion Expertgroup

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Geen categorie, Nieuws

Een terugblik op de Scorion Expertgroup meeting…

TU/e, ofte wel Technische Universiteit Eindhoven stal de show met hun openingsceremonie. Daarna Robert Smeenk met zijn overzicht met noviteiten die op stapel staan. Dat is in een notendop een terugblik van de Scorion Expertgroup meeting op 27 januari 2022. Roel Smabers praatte het geheel wat aan elkaar en lichte even de nieuwe MS-Teams omgeving toe voor de Scorion Key Users. Ook werd nog even een filmpje getoond van een interview van @trenmatcher Willem Karssenberg met Roel op de onderwijsdagen van 2017, waarin Roel voorspelde dat binnen 5 jaar alle Universiteiten, Hogescholen en MBO instellingen op een of andere manier met programmatisch toetsen bezig zouden zijn… Er waren bijna 40 deelnemers… Misschien is dat wel het hoogtepunt van deze editie van de #SEM2022. Helaas was deze editie nog online. Maar dat gaat veranderen. 23 juni gaan we een nieuwe poging doen om de meeting in Deventer, in de buurt van het station, te houden.

Zoals gezegd was de presentatie van Mark Scheffer en van Ana Valencia Cardona een mooie opening van deze middag. In hun presentatie over de Challenge Based Learning omgeving ISBEP laten ze zien hoe ze Scorion inzetten voor hun nieuwe programmaopzet van het Innovation Space Bachelor End Project. Ze geven een mooi inzicht van hoe studenten worden uitgedaagd in projecten die als een Challenge worden gebracht. Meer dan 50 groepen studenten die samenwerken aan zeer innovatieve opdrachten. Een mooi voorbeeld van modern onderwijs met programmatisch toetsen en Challenge Based Learning.

Na deze presentatie, die voor iedereen die in het onderwijs werkt, de moeite waard is vertelt Simone de Keijzer, commercieel manager Scorion bij Parantion hoe de nieuwe aanbesteding verloopt bij Surf voor E-portfolio.

Robert Smeenk neemt het stokje over om eerst een paar mooie nieuwe Scorion omgevingen te laten zien (onder anderen: AMC geneeskunde master, Vumc geneeskunde master, Han, Ipabo, Marnix, HS Leiden, Hogeschool Utrecht, Huisartsenopleiding en CZO flex) en daarna de nieuwe ontwikkelingen en de Scorion Roadmap toe te lichten. Daarbij komen de highlights naar voren: Plagiaat koppeling met Ouriginal, Bulk Exports, Groepsopdrachten, Archiveren en een volledig nieuwe formulieren- en rapportagemodule.

Tot slot laat Robert zien hoe het ISBEP programma in Scorion in de praktijk eruit ziet en hoe de Technische Universiteit Eindhoven ook ons Challenged om Scorion toe te passen voor het onderwijs van de toekomst.

Tot 23 juni!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *