Nieuwe functionaliteiten Scorion

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Zoals jullie misschien wel weten wordt Scorion volop doorontwikkeld door onze ontwikkelafdeling. Afgelopen jaar zijn er al 13 updates geweest. Doordat we ontwikkelen op basis van Scrum komt er in principe elke 5 á 6 weken een grote nieuwe update online. Alle informatie over deze updates kun je terugvinden op onze website onder het kopje Support.

En wat hebben we dan zoal ontwikkeld? We hebben veel nieuwe ontwikkelingen gehad op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Zo is mogelijk om extra info te tonen op de Scorion boekjes, zijn voor ingevulde formulieren nu ook achteraf in te zien voor de student, hebben we een nieuwe werkwijze voor het toevoegen van formulieren geïmplementeerd en is er veel ontwikkeld om Scorion nog toegankelijker te maken voor iedereen.

Ook hebben we veel nieuwe functies ontwikkeld. Denk daarbij aan doorontwikkeling van de stationstoets module (OSCE), nieuwe mogelijkheden bij het maken van exports en een geheel nieuwe secretariaatsrol.

Met deze secretariaatsrol kan ervoor worden gekozen om eindgebruikers te ontlasten door bepaalde acties vanuit het secretariaat te laten uitvoeren. Denk hierbij aan het uitzetten van een 360-graden feedback, het toevoegen van respondenten en het sturen van uitnodigingen en herinneringen. Met name voor professionele toepassingen van Scorion zoals IFMS (Individueel Functioneren Medisch Specialisten) kan dit erg handig zijn, zodat de medisch specialist zoveel mogelijk wordt ontlast van procedurele acties en zich echt op de inhoud kan richten.

Wat ook een mooie ontwikkeling is de integratie met LMS-systemen. Op dit moment hebben we koppelingen met Blackboard en Canvas en zijn we bezig hoe we een koppeling met Brightspace kunnen gaan realiseren. Vaak worden deze koppelingen gebruikt om groepen en gebruikers te synchroniseren, maar steeds vaker wordt ook gebruik gemaakt van de plagiaatkoppeling.

Mocht je meer willen weten over de ontwikkelingen van Scorion, dan kun je die altijd terugvinden op onze site. En jaarlijks maken we een Roadmap, die we ook zeker zullen gaan communiceren in de eerste nieuwsbrief van 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *