Microsoft neemt afscheid van IE, Scorion ook

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Vanaf 15 juni werken onze producten Scorion, Easion en Groeidocument niet meer met de browser Internet Explorer. Lees hieronder waarom.

Origineel bericht via https://www.security.nl/posting/751886/Microsoft+adviseert+organisaties+om+voor+15+juni+afscheid+van+IE+te+nemen

Nog zo’n zes weken en dan stopt Microsoft op verschillende Windowsversies met de ondersteuning van Internet Explorer 11. Het techbedrijf roept organisaties op om niet te wachten tot 15 juni, de datum dat IE11 met “pensioen” gaat, maar om nu al in actie te komen en de browser eerder uit te faseren.

“De beste manier om voorbereid te zijn op het uitschakelen van IE na 15 juni is om IE proactief binnen je organisatie voor 15 juni uit te faseren”, zegt Microsofts Eric Van Aelstyn. In een artikel beschrijft Microsoft vier stappen die organisaties kunnen volgen om voor de aangekondigde deadline afscheid van de browser te nemen.

Het gaat dan om het inschakelen van de IE-mode in Edge, waarmee interne IE-afhankelijke websites blijven werken, het plannen van een uitfaseringsdatum, het informeren van gebruikers en importeren van hun data en als laatste het organisatiebreed uitrollen van de “Disable IE policy”.

Vanaf 15 juni zal de IE11-desktopapplicatie niet meer op verschillende Windows 10-versies worden ondersteund. Wanneer gebruikers Internet Explorer toch starten zal Microsoft Edge worden geladen. Edge kan wanneer nodig via de IE-mode ook oude legacy IE-sites openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *