Hoogtepunten, trots en snelle groei; Terugblik 2021

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Onze nieuwe Parantion collega Tamara vroeg of ik iets wil schrijven over de Parantion en Scorion hoogtepunten van 2021. En of ik me dan ook maar gelijk wil wagen aan een paar voorspellingen voor 2022. Ik moest even nadenken. Er gaat natuurlijk veel niet door. En corona blijft als een soort donkere wolk in de lucht hangen. Maar… er zijn zeker ook hoogtepunten!

2021 is het tweede ‘corona jaar’. En dat heeft zeker invloed op ons bedrijf. Zakelijk gaat het goed. Corona heeft daar niet zo veel invloed op bij Parantion. We hebben afgelopen jaar bijna twee keer zo veel projecten gedaan als in 2020. Dat komt hoofdzakelijk door het succes van Scorion, ons digitaal platform voor programmatisch en flexibel onderwijs. En omdat na de Universiteiten nu ook de HBO-instellingen ‘programmatisch toetsen’ en ‘challenge based learning’ hebben ontdekt (en nu ook een  MBO-instelling) gaat het echt snel.

Wat ik echt wel mis is de dagelijkse gezelligheid en gesprekjes met collega’s. We werken veel thuis. Het ziekteverzuim is gedaald naar onder de 1%. Op zich supergoed. Maar ik maak me af en toe wel zorgen.

Een absoluut hoogtepunt is dat ik oprecht enorm trots ben op onze medewerkers. Dit is het enige positieve wat ik zo kan bedenken dat corona heeft gebracht. Mijn visie op mensen en management en het aansturen van professionals is daardoor echt veranderd. Vaak zitten we van ’s morgens vroeg tot eind van de middag achter de computer. Klanten te helpen, software coderen of projecten uitvoeren over de hele wereld vanaf soms letterlijk de zolderkamer. Onze professionals zijn zo super gemotiveerd dat het me af en toe letterlijk ontroert. En niemand uitgezonderd. Medewerkers, management, directie… Wat een team!

Verdere hoogtepunten? Dat zijn er echt te veel om op te noemen. De organisatie is totaal veranderd. Volledig gedigitaliseerd. We kunnen in principe kantoorloos werken en we werken steeds duurzamer. Dichter bij het station, geen leaseauto’s, leuke omgeving, fijne werkplekken en een eigen ‘chill’ plek om samen te kunnen werken. Vandaar dat we een ‘nieuw’ pand hebben gekocht…

Tientallen opleidingen bij universiteiten en hogescholen kozen in 2021 voor Scorion. Verder zijn we verhuisd naar onze tijdelijke locatie. Er zijn in 2021 vier nieuwe collega’s bijgekomen en de organisatie is verder geprofessionaliseerd. Dit laatste is terug te zien in de ontwikkeling van de softwareproducten die steeds beter worden maar ook in de projecten, waar klanten steeds tevredener over zijn. Ook de uitbreiding naar Zuid-Afrika en Duitsland, waar we voor één van de grootste Universitaire ziekenhuizen Scorion mogen invoeren.

Hopelijk gaat dit verplichte thuiswerken in 2022 wel wat veranderen. We zullen ook dan veel thuis werken, maar dan meer vrijwillig. We krijgen namelijk een prachtig nieuw pand. Nou ja nieuw? Een oude machinefabriek in het havenkwartier in Deventer.

We verwachten voor 2022 dat de groei doorzet. En nog veel sneller dan afgelopen jaar. We zijn ons daarop aan het voorbereiden. Onze private cloud is fors opgeschaald. Er komen weer vijf nieuwe collega’s bij. Vooral onderwijskundigen die onderwijsinstellingen kunnen helpen met flexibilisering van hun onderwijs. En we hopen net als iedereen dat we in 2022 wat ontspannener met elkaar kunnen samenleven en werken.

Fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *