Gezichten achter Scorion: Simone de Keijzer

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Wie ben je en wat is jouw rol bij Parantion, het bedrijf achter Scorion?
Even voorstellen: dit is Simone de Keijzer, 40 jaar en getrouwd. Ze heeft twee dochters op de middelbare school en woont haar hele leven al in het mooie Deventer. Naast haar werk, vindt ze bezig zijn met interieurs erg leuk en kijkt daarom graag allerlei woonprogramma’s en leest veel woontijdschriften. Ze heeft Commerciële Economie gestudeerd aan Saxion Hogeschool in Deventer.

Voordat ze bij Parantion kwam werken was ze een kleine 15 jaar werkzaam bij een groot laboratorium in Deventer. Simone, manager Sales & Marketing, is nu ruim 5 jaar werkzaam bij Parantion. “Ik ben verantwoordelijk voor het hele proces, voordat een opleiding geïmplementeerd wordt bij een klant. Hieronder valt het geven van een Scorion demonstratie, het afstemmen van de planningen, het maken van offertes en het opstellen van de bijbehorende contracten”.
 
“Voor Corona was ik veel fysiek op pad samen met collega Robert Smeenk en gaven we veel demonstraties en presentaties van Scorion door het hele land. Door Corona vinden nu bijna al onze presentaties en demonstraties online plaats. Dat was in het begin zeker even wennen maar nu merken we dat het ook heel efficiënt is, je hebt geen reistijd meer, dus kunnen we meer klanten spreken in dezelfde tijd. Wel mis ik het om fysiek op pad te gaan. Met een fysieke bijeenkomst heb je toch een ander contact, dan online. Zeker bij een eerste kennismaking”.

Simone de Keijzer van ScorionAls je op een feestje staat en iemand vraagt aan je: ‘Jij werkt toch bij Parantion, wat is dat voor een bedrijf?’, wat antwoord je dan?
“Toen ik ruim 5 jaar geleden solliciteerde bij Parantion was het met name de vacaturetekst die mij erg aansprak: goede werksfeer, korte lijnen en leuke mensen die met passie hun werk doen. Ik ben dan ook erg trots op de producten die Parantion ontwikkeld heeft, waaronder het mooie product Scorion. Onze klanten worden erg blij van Scorion en wij vinden het erg leuk om ze daarbij te helpen. Er is een goede werksfeer binnen het bedrijf en collega’s zijn erg betrokken bij onze producten en klanten. Dit allemaal draagt bij aan het succes van Scorion”.

Wat doet Parantion nu precies?
“Parantion is het bedrijf achter Scorion. Om uit te leggen wat Scorion is, geef ik vaak het voorbeeld van een Geneeskunde student die coschappen loopt en allerlei handelingen moet verrichten. De student vraagt in de praktijk veel feedback op de handelingen die hij/zij uitvoert. De student kan vanuit Scorion digitale formulieren versturen aan een begeleider. De begeleider geeft dan feedback en valideert het formulier. Zo wordt alle feedback van de student digitaal opgeslagen. Deze feedback  tonen we in dashboards, zodat de student, coaches en mentoren mee kunnen kijken waar de student nog verbetering nodig heeft met betrekking tot hun ontwikkeling. Scorion kan in heel veel opleidingen toegepast worden en wordt vaak gebruikt wanneer programmatisch toetsen in het curriculum verweven zit of wanneer er individuele leerroutes zijn. Ook wordt Scorion heel veel gebruikt bij opleidingen, waarbij studenten feedback vragen in praktijksituaties, zoals bijvoorbeeld tijdens een stage”.  

Op welke momenten de afgelopen 5 jaar ben jij het meest trots?
Simone is eigenlijk trots op heel veel dingen. “Bijvoorbeeld de professionalisering binnen het bedrijf, de interne processen die steeds verder verbeterd worden en goede implementaties. Daarmee zijn we goed voorbereid op de toekomst en staat er een stabiele basis om nog vele opleidingen te kunnen implementeren in Scorion”.

“Veel opleidingen maken nu gebruik van de nieuwe versie: ScorionX. We krijgen veel vragen over complexe processen in Scorion. Heel veel van deze complexe processen worden al ondersteund in ScorionX. Veel opleidingen zijn bezig met het vernieuwen van het curriculum. Wij denken altijd graag mee met onze klanten om nieuwe, innovatieve onderwijsconcepten in Scorion te ontwikkelen. Hiervoor hebben we onderwijskundige consultants in dienst, die daarin goed kunnen adviseren en meedenken. Daardoor hebben we nu ook meer inhoudelijke gesprekken dan 5 jaar geleden”.

Wat hoop je voor de toekomst?
“Parantion is een mooi en innovatief bedrijf en ik ben heel trots dat ik onderdeel mag uitmaken van dit bedrijf. Ik werk hier met heel veel plezier en passie.
We gaan nu ook langzaam de Duitse markt op. Dit is een mooie en hele leuke uitdaging. Ons uitgangspunt is dat opleidingen blij zijn met Scorion en dat Scorion de student en de opleiding helpt om goed inzicht te krijgen in de voortgang van elke individuele student. Ik denk ook dat Scorion kan bijdragen aan een beter opgeleide student, doordat de (persoonlijke) ontwikkeling van de student goed in beeld is en de student hierdoor beter opgeleid kan worden tot een professional”.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *