Gezichten achter Scorion: Randy Groot Roessink

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Even voorstellen
Mijn naam is Randy Groot Roessink, ik ben 24 jaar en afkomstig uit Raalte. Ik ben net afgestudeerd aan de studie Software Engineering op Windesheim en ik werk sinds een half jaar in het Developmentteam bij Parantion. Of eigenlijk werk ik hier al iets langer dan dat, want ik heb ook mijn afstudeeropdracht hier gedaan. Parantion is een mooi en leuk bedrijf om ervaring en expertise op te doen.

Buiten werktijd mag ik graag lezen, een stukje rennen en lekker koken. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in geschiedenis en nieuwsgierig naar hoe het leven vroeger was en waar het verschil in zit. Af en toe kom ik dan ook wel eens in een Schotse Kilt naar het werk.

Het leukste aan mijn functie vind ik…
…om van zowel de front-end-kant, waaraan ik werk, als van de back-end-kant, te zien hoe wordt gekeken naar software en wat erin moet gebeuren: het ene is gericht op kwaliteit en ondersteuning, inspelen op wat nu modern is en vooral wat de gebruiker wil. Het andere is gericht op de uitdagingen, waar geen oplossingen zijn.
 
Het leukste aan werken bij Parantion vind ik..
…dat ik mijn technische kennis en passie voor het onderwijs kan combineren. Ik ben zelf studentenraadslid geweest bij Landstede, waar we een focus hadden op persoonsgericht onderwijs. Bij Parantion zie ik dat persoonsgerichte ook terug: Parantion is een modern bedrijf waarin echt samen wordt gekeken naar beleidskeuzes, bijvoorbeeld. Maar ik zie het ook terug in het feit dat collega’s regelmatig samen wat gaan drinken of op wintersport gaan. Hier zijn collega’s bewust van het welzijn en begaan van andere collega’s. Daar wordt veel aandacht aan besteed.

Over welke veranderingen of vernieuwingen ben je het meest enthousiast? 
Over de veranderingen binnen Scorion word ik wel enthousiast, het bedrijf groeit en daar horen de nodige veranderingen bij die zowel positief als negatief kunnen zijn. Dit zie ik terug in veranderingen voor de front-end afdeling. Zoals de verdieping van expertise in softwarecomponenten door inzet van sub-teams. Als bij de zoektocht naar een designer. Hierdoor verwacht ik dat we een breder pallet krijgen om ScorionX kwalitatief nog beter vorm te geven voor de steeds grotere groep gebruikers.
 
Wat hoop je voor de toekomst? 
Parantion is aan het groeien en er staan verschillende ontwikkelingen en veranderingen aan te komen. Ik hoop dat ik hier nog een tijdje mag werken om die mee te maken. Ik zou het leuk vinden om mijn aandeel in de functionaliteit, maar ook vooral in het sociale aspect van Scorion te mogen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *