Gezichten achter Scorion: Marie Buescher

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Even voorstellen…
Mijn naam is Marie Buescher en ik werk nu vier jaar bij Parantion. Ik kom uit Duitsland, maar ben voor mijn afstudeeropdracht naar Nederland gekomen. Tijdens mijn onderzoek keek ik naar de mogelijkheden van een portfolioplatform zoals Scorion, in Duitsland. Tijdens dit onderzoek ben ik erachter gekomen dat Duitsland wél een innovatief land is en er juist veel mensen bezig zijn om het traditionele onderwijs te veranderen en te verbeteren. Daarom ben ik in Nederland gebleven.

Als ik niet aan het werk ben, dan zit ik waarschijnlijk wel op de racefiets, op een terras met vrienden, of geniet ik van een wandeling langs de IJssel met mijn partner Michel. Verder ga ik heel graag op reis om andere landen en culturen te ontdekken.

Het leukste aan mijn functie vind ik…
…dat ik in contact met veel verschillende culturen en mensen kom en daardoor vaak in het buitenland ben. Ik denk dat we internationaal veel van elkaar kunnen leren, vooral ook in het onderwijs, en dan is het juist zo interessant om te zien hoe het onderwijs in andere landen in elkaar zit en waar ze mee bezig zijn.

Voor mij was de reis naar Zuid-Afrika in 2022 echt een highlight. Daar mocht ik samen met mijn collega’s twee congressen organiseren: een in Johannesburg en een in Kaapstad.

Het leukste aan werken bij Parantion vind ik…
…dat hier randvoorwaarden worden gecreëerd die ons als werknemer in staat stellen om een bijdrage aan het bedrijf te leveren, maar daarbij nog steeds onze persoonlijke en zelfbepaalde levensweg kunnen volgen. Dat vind ik heel bijzonder.

Toen ik naar Nederland kwam, was het eerst wel een beetje spannend om bij een Nederlands bedrijf aan de slag te gaan. Gelukkig is Parantion een heel sociaal bedrijf waarin alles bespreekbaar en veel mogelijk is. Collega’s kijken om naar elkaar, we doen heel veel leuke dingen samen en ik heb het gevoel dat ons werk ook erg gewaardeerd wordt door de directie. Ik denk dat daarom ook iedereen altijd zijn best doet.

Over welke veranderingen of vernieuwingen ben je het meest enthousiast?
Ik ben vooral heel enthousiast over dat we steeds meer vraag naar Scorion uit landen over de hele wereld krijgen. Dat geeft me het gevoel dat veel onderwijsinstellingen met de vraag bezig zijn hoe ze het onderwijs duurzaam kunnen verbeteren.

Die internationalisering zie ik ook terugkomen bij ons op kantoor. Zo hebben wij regelmatig internationale stagiair(e)s in dienst en worden er elke dinsdag overheerlijke quesedillas door onze nieuwe collega Jacqueline gemaakt.

Verder ben ik heel blij met ons nieuwe pand in het Havenkwartier in Deventer. We worden namelijk steeds groter en hebben daar ook meer ruimte voor nodig. Leuk om die groei mee te maken.

Tijdens de coronaperiode werkten we veel thuis, nu werken we half thuis en half op kantoor. Voor velen van ons is dit een goede manier om de praktische aspecten van thuiswerken met de sociale (en culinaire 😉) aspecten van het op kantoor zijn te verbinden.

Wat hoop je voor de toekomst?

Ik hoop voor de toekomst dat het werken bij Parantion zo leuk blijft als het is en dat we onze boodschap die we met Scorion willen verspreiden nog naar veel landen en mensen mogen brengen. Ik zou het heel leuk vinden als ik met mijn werk mag bijdragen aan beter onderwijs op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *