Gezichten achter Scorion: Kris Minkjan

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Wie ben je en wat is je rol bij Parantion?
Ik ben Kris, ben recent 29 jaar geworden en woon in Deventer in de mooie binnenstad. Naast dat ik ontwikkelaar ben bij Parantion ben ik ook gitarist en speel in verschillende bandjes. Ik heb eerst de studie Planologie gedaan, maar wilde liever iets creatievers gaan doen. Uiteindelijk ben ik de studie Informatica gaan volgen bij Saxion Hogeschool Enschede en kon ik gaan afstuderen bij Parantion.
Nu ben ik Lead Front-end bij Parantion. Dat houdt in dat ik samen met een team van ontwikkelaars, testers en analisten bezig ben om de Front End van Parantion zo goed mogelijk te maken. De Front End is de User Interface, dat wat de gebruiker ziet, en mijn rol is om daarnaast mee te doen met ontwikkelen, visie en strategie te ontwikkelen, vast te houden en aan het management terug te koppelen, eigenlijk de brug tussen het management en het Front-end Team. 
Front End Development is bij bijvoorbeeld: hoe gaan we het presenteren aan de gebruiker, zodat de gebruiker het kan gebruiken, snapt wat hij/zij moet doen en dat het er mooi uitziet. We zijn dus vooral bezig met waar we dingen neerzetten en hoe we het zo makkelijk mogelijk voor de gebruiker maken. We willen eigenlijk dat de gebruiker zo min mogelijk hoeft na te denken om hem/haar te laten doen wat degene wil doen. Bijvoorbeeld bij het inleveren van een portfolio wil je dat de software ‘snapt’ waar de gebruiker naar toe moet. We kruipen eigenlijk in het brein van de gebruiker.

Als je op een feestje staat en ze vragen aan je Parantion wat is dat voor een bedrijf? Wat zeg je dan?
Wij maken en ontwikkelen software en apps voor onder andere artsen in opleiding/medische professionals, maar we zien ook steeds meer ICT-opleidingen, Communicatie-opleidingen en MBO-instellingen die gebruik maken van Scorion.

Waar ben je het meeste trots van de afgelopen 5 jaar?
Naast dat ik veel programmeer, ben ik ook veel bezig met het proces van het Front End Team. 1 van de dingen waar ik het meest trots op ben is dat we nu een team van 7 man/vrouw aan het Front End Team zijn en dat werkt als een geoliede machine. We zijn een zelfstandig en creatief team en dat vind ik geweldig om te zien. Naast natuurlijk alle andere gave dingen die we ook samen doen.

Wat hoop je voor de toekomst?
Dat is een goede vraag. Ik hoop dat we in de toekomst nog verdere mooie stappen gaan zetten op een paar vlakken namelijk dat we onze design filosofie nog meer gaan uitwerken en daar goed over nadenken. Dat onze gebruikers onze apps gebruiken en dat ze denken dat er achter de software die ze gebruiken ook echt een idee zit. Daarnaast is ook de (audio/visuele) toegankelijkheid een issue dat we graag willen verbeteren, iets waar we ook al druk mee bezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *