Deze week in Gezichten achter Scorion: Floor Wels

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Wie ben je en wat is jouw rol bij Parantion, het bedrijf achter Scorion?
Ik ben Floor Wels en werk sinds 2012 bij Parantion. Ik heb onderwijskunde gestudeerd en daarvoor heb ik de opleiding CMV gedaan. Tijdens mijn Master ben ik gestart bij Parantion waar we begonnen zijn met ongeveer 12 medewerkers en mijn belangrijkste taken waren het maken van klantinrichtingen en het beantwoorden van vragen van klanten. Zo ben ik uitgegroeid naar consultant zodat ik meer met klanten in gesprek ging en mee ging denken met klanten. Sinds een aantal jaren ben ik teamleider van het team Customer Care, wat ik met heel veel plezier doe.
Mijn hobby’s zijn fietsen, lezen, paardrijden en natuurlijk op stap met mijn dochter.

Floor Wels

Als je op een feestje staat en iemand vraagt aan je: ‘Jij werkt toch bij Parantion, wat is dat voor een bedrijf?’, wat antwoord je dan?
Meestal zeg ik dat het een software bedrijf is en dat we software maken voor allerlei verschillende klanten in onderzoek en onderwijs, veel in de medische wereld, maar ook bij bedrijven en andere opleidingen. Parantion is een groeiend bedrijf met aan de ene kant heel hard werken en betrokken mensen, en aan de andere kant veel aandacht voor het sociale aspect, de informele kant, dat je je collega’s kent en spreekt en dat er leuke dingen worden georganiseerd voor plezier.

Je gaf aan dat je sinds 2012 werkzaam bent bij Parantion en bezig bent met Scorion. Wat is er de afgelopen jaren veranderd qua onderwijsconcepten en dergelijke?
Toen ik begon waren we met 12 medewerkers, we gingen toen ook van papier naar digitaal, dat mensen echt digitaal werden beoordeeld. De bedoeling was om de papieren formulieren te vertalen naar digitale formulieren in Scorion. Je moest dus echt een vertaalslag maken, welke data verzamel je en wat doe je daarmee etc. Dat was ook anders qua vragenstellen. We zijn in een aantal jaar ook behoorlijk gegroeid, de sprong van 12 naar 25 medewerkers ging redelijk snel en daarna ook verder, dit is ook qua bedrijf en team ook heel anders. Toen we begonnen werkte ik samen met 3 andere collega’s en nu vormen deze 3 mensen een eigen team. Helemaal aan het begin vonden klanten het nog best spannend om digitaal te gaan en vonden het fijn als een programma leek op iets dat ze al kenden. Je merkt nu dat mensen heel erg gewend zijn om digitaal te werken en het juist belangrijk vinden dat de tool er hip uitziet en snel en intuïtief werkt. Ook zie je dat we nu veel klanten over het hele land hebben en dat klanten elkaars onderwijsconcepten overnemen.

Op welke stap in de afgelopen 5 jaar ben jij het meest trots?
Ik heb het gevoel dat we de afgelopen 10 jaar aan 1 stuk door stappen aan het zetten zijn. Ik ben trots op allerlei dingen zoals vorming van het team, hoe we gegroeid zijn, nieuwe producten waar we mee hebben leren werken, hoe mensen samen werken, de projectteams is een hele goede stap. We zijn eigenlijk continu nieuwe dingen aan het leren. Ook investeert Parantion heel erg in starters, dat vind ik echt heel mooi.

Wat hoop je voor de toekomst?
Ik hoop dat we de balans tussen groter worden en het persoonlijke goed kunnen bewaren, want ik vind dat we dat best heel goed doen. Dat iedereen met plezier het werk blijft doen en dat we mooie dingen voor klanten kunnen blijven afleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *