E-portfolio Master Geneeskunde bij Radboudumc

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Medisch onderwijs
radboudumc - ThesisApps

Het Radboudumc biedt studenten een digitaal portfolio waarbij zij tijdens hun coschappen makkelijk, snel en veilig feedback kunnen vragen.

In het KPB portfolio van Radboudumc verzamelen studenten van de opleiding Geneeskunde zoveel mogelijk KPB’s. Een KPB is een Korte Praktijk Beoordeling, waarmee de student op één of meerdere EPA’s (Entrustable Professional Activities) feedback ontvangt.

In dit project hebben Radboudumc en Parantion geprobeerd om het invullen van een KPB zo laagdrempelig mogelijk te maken. Feedbackgevers (specialisten, AIOS, verpleegkundigen) hebben het namelijk al druk genoeg met de dagelijkse werkzaamheden in de zorg.

Omdat alle coassistenten een eigen mini tablet hebben, kan overal ter plekke een KPB worden ingevuld en afgetekend. Zo verzamelt de coassistent feedback op wat goed gaat en wat beter kan en wordt een EPA-niveau gescoord.

Uiteindelijk wordt alle feedback op een overzichtelijk dashboard geplaatst. Dit dashboard toont de data vanuit een EPA, coschap of een episode. Zo hebben student, begeleider en opleiding overzicht op de voortgang van de coassistent.