Het online platform van Scorion is heel flexibel en kan door de opleiding zelf ingericht worden. In de praktijk neemt Parantion vaak de eerste inrichting van een portfolio voor haar rekening. De flexibiliteit van Scorion maakt dat elk portfolio uniek is. Het inrichten van een portfolio is daarom bijna altijd maatwerk en gaat in overleg met de opdrachtgever.

Naast de (vaak eenmalige) inrichtingskosten worden licentiekosten in rekening gebracht bij de gebruikers. De gebruikers zijn te omschrijven als de personen over wie data verzameld wordt. Meestal zijn dit de studenten die een portfolio hebben. Docenten en/of beoordelaars die zelf geen portfolio hebben, maar wel meekijken met een student of een student beoordelen, worden niet gezien als gebruiker. Zij betalen geen licentiekosten.

Er zijn twee soorten licentievormen.

  1. Licentie E-portfolio: medisch: hieronder vallen alle opleidingen die opleiden tot een BIG-geregistreerd beroep (apotheker, arts, fysiotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, tandarts, verpleegkundige en verloskundige). Deze opleidingen (zowel Bachelor als Master) maken gebruik van een portfolio, waarin vaak meerdere modules gebruikt worden. Daarnaast wordt het portfolio vaak intensief gebruikt.
  2. Enterprise licentie: hieronder vallen de andere ‘reguliere’ opleidingen, zoals bijvoorbeeld rechten, lerarenopleiding, onderwijskunde of bijvoorbeeld sociologie. Deze opleidingen gebruiken in de regel minder modules en het gebruik van het portfolio is veel minder intensief.

De opleiding is zelf verantwoordelijk voor het bestellen van de licenties. Het bestellen van de licenties gaat via SURFmarket. De meest recente tarieven zijn te vinden via www.surf.nl.

Offerte aanvragen?

Stuur ons je gegevens en we maken een persoonlijke offerte voor je!