Surf Challenge day 28 sept 2017: open leeromgeving, Scorion TBL App en meer…

Parantion presenteert prototype van de nieuwe Scorion Team Based Learning App uit de App store op de Surfnet bijeenkomst Challenge day 2017

Na een aantal maanden werken met het Surfnet team aan het project Flexibele en open leeromgeving, waarbij het de bedoeling is om een applicaties met elkaar te verbinden via een aantal gedefinieerde standaarden en standaard koppelingen xAPI, SAML, LIS, LTI en VOOT.

Een aantal leveranciers, waaronder Parantion heeft een applicatie of toepassing beschikbaar gesteld en gereed gemaakt om ‘in de leeromgeving’ te hangen. In overleg met Surf heeft Parantion de Scorion module Team Based Learning (die onder anderen bij Academisch Medisch Centrum Amsterdam wordt gebruikt in het onderwijs) omgebouwd voor deze challenge. We hebben daarvoor de Peer-evaluation of Peer-review tool, zoals deze bij de TU-Delft wordt gebruikt.

De module is onderdeel van het Scorion platform, dat in de komende tijd wordt doorontwikkeld tot een leer-Appstore met daarin een aantal formatieve toets Apps. Het Scorion platform is daarmee het eerste platform dat zich volledig richt op een trend die Parantion al een jaar of acht geleden heeft waargenomen. Namelijk die van programmatisch toetsen, of Programmatic Assessment.

Bas, Eleina en Simone gaven de presentatie op Challenge-day. Voor de slides van de deze presentatie: zie hieronder.

Vooral het Medisch onderwijs is altijd al sterk evidence based geweest. Deze permanente vorm van formatief en summatief toetsen werd dan ook al veelvuldig toegepast in de geneeskunde opleidingen. Met de komst van Scorion was het mogelijk om de enorme diversiteit aan toetsvormen en toetsinhoud te digitaliseren op een voor een Universiteit betaalbare manier. De grote hoeveelheden data en het gemak waarmee de Apps in het onderwijsproces integreren zorgt ervoor dat op grote schaal programmatisch toetsen binnen handbereik komt.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *