Major maintenance for users scorion3.parantion.nl

Published Categorised as News

A number of Scorion and Easion servers will be ‘End of Service’ at the end of August 2022, which means that they will be phased out.

We naturally want to ensure that Scorion remains secure and available for its customers. The database is still running on these servers and will have to go offline to transfer the environment to another server.

Wat betekent dit voor mij? 
Om alle data over te zetten van de huidige naar de nieuwe database kun je Scorion vanaf maandag 29 augustus 23.00 uur tot en met dinsdag 30 augustus 12.00 uur niet gebruiken. Het is niet mogelijk om in te loggen, logboekjes te bekijken en formulieren te versturen of in te vullen.  

Log je normaal in via https://scorion3.parantion.nl  dan is dit vanaf 30 augustus https://scorion.parantion.nl.  Log je in via Single Sign On (SSO) dan verandert er niets. 

Ook zullen de links naar uitstaande formulieren, na de migratie van 30 augustus, niet meer werken. Het advies is om een herinnering te sturen. Hier staat dan de goede link in naar de nieuwe database.  

Wat moet ik doen als ik al een uitnodiging heb verstuurd om een formulier in te vullen?  

Het formulier waarvoor je een begeleider/beoordelaar uitnodigt, is toegankelijk via een unieke link (te vinden in de mail die wordt verzonden bij het uitnodigen via Scorion). Je kunt het beste proberen om je begeleider/beoordelaar te motiveren het al verstuurde formulier vóór 30 augustus in te vullen en te valideren, dan heb je er daarna geen omkijken meer naar.  

Wanneer de begeleider/beoordelaar voor 30 augustus het betreffende formulier nog niet heeft ingevuld (gevalideerd) werkt de oude link niet meer. Om alsnog de beoordeling te verkrijgen, dien je het formulier middels een herinnering opnieuw naar de begeleider/beoordelaar te sturen.  

Hoe verstuur ik een herinnering?  

Als een formulier (nog) niet is ingevuld, kun je jouw begeleider/beoordelaar hieraan herinneren. Dat gaat als volgt:  

  1. Ga in Scorion naar het betreffende logboek 
  1. Aan de rechterkant zie je de kolom Herinnering staan  
  1. Klik in de kolom Herinnering op de knop bij het betreffende formulier  
  1. Er verschijnt een pop-up, klik op de knop Ok en verzenden om de herinnering te versturen  

Wat gebeurt er als ik vanaf 30 augustus een uitnodiging van een nieuw formulier of een herinnering van een eerder verstuurd formulier verstuur?  

All new invitations and reminders sent after 30 August will link to the new database.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *